Chicken satay

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Va trebuiesc: 500 g file de piept de pui (fara piele si os)
  • o capatana de usturoi
  • o ceapa mica
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci
  • de stridii sau
  • in ultima instanta
  • cu sos de soya)
  • 3 linguri de ulei (de preferat de alune)
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 100 ml lapte de cocos
  • o lingura de sos chilli
  • o lingura de lemmon grass powder

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.

Se pune usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, se taie, se piseaza, etc dupa care se amesteca). Se va obtine o pasta fina care se poate subtia cu apa rece. Se pune peste carne, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand. Se incalzesc celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca 4 minute pana se obtine un sos ca o smantana groasa. Carnea astfel marinata se pune pe gratar pana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Se invarte si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar. Puiul se aseaza pe platou in forma de raze de soare, iar la mijloc se pune sosul intr-un castronel mic. Se poate orna cu lamaie.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise