Chicken satay

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Va trebuiesc: 500 g file de piept de pui (fara piele si os)
  • o capatana de usturoi
  • o ceapa mica
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci
  • de stridii sau
  • in ultima instanta
  • cu sos de soya)
  • 3 linguri de ulei (de preferat de alune)
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 100 ml lapte de cocos
  • o lingura de sos chilli
  • o lingura de lemmon grass powder

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.

Se pune usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, se taie, se piseaza, etc dupa care se amesteca). Se va obtine o pasta fina care se poate subtia cu apa rece. Se pune peste carne, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand. Se incalzesc celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca 4 minute pana se obtine un sos ca o smantana groasa. Carnea astfel marinata se pune pe gratar pana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Se invarte si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar. Puiul se aseaza pe platou in forma de raze de soare, iar la mijloc se pune sosul intr-un castronel mic. Se poate orna cu lamaie.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise