Chifle cu mac si cascaval

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 13 gr drojdie
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura mac
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou

Mod de preparare

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea.

Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut.

Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un aluat omogen si usor lipicios.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut, trecem mainile prin faina alba si impartim aluatul in 8 bucati, aproximativ egale.

Formam niste bile, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le lasam 10 minute la odihnit, apoi batem oul spuma si cu un penson le ungem.

Introducem chiflele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca si servim!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise