Chifle cu miere si fulgi de migdale

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru paine:
  • .600 g faina alba
  • .350 ml apa
  • .1 lingura cu miere
  • .1 plic cu drojdie
  • .1/2 lingurita sare
  • Mai avem nevoie de :
  • .putin ulei
  • .miere pentru uns
  • .fulgi de migdale

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune intr-un vas si se lasa sa creasca ,acoperindu-l cu un prosop de bucatarie.Dupa ce a crescut , aluatul se imparte in 7 bucati(atatea chifle mi-au iesit) si cu mana umezita in putina apa se modeleaza chiflele care se aseaza apoi pe rand in formele vasului de lut uns in prealabil cu putin ulei.

Se mai lasa la crescut circa 5-10 min. dupa care se unge fiecare chifla in parte cu miere si apoi se presara fulgi de migdale.Se da cuptor pana chiflele se rumenesc.Se scoate vasul din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se scot din forme pe rand.

Sunt delicioase acompaniate de un pahar cu iaurt, sana, lapte batut.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise