CHIFLE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • un praf de sare
  • drojdie
  • jumatate de cana cu miez de nuca pista marunt
  • 2 cani faina
  • jumatate de cana cu unt
  • lapte
  • 4-5 oua
  • alte 5 cani de faina
  • o cana si jumatate de stafide
  • o cana zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zaharul,scortisoara,sarea,nucile si 2 cani de faina.Untul se topeste si se adauga o jumatate de cana de lapte.Se amesteca toate ingredientele si se adauga ouale si o cana de faina,amestecand in continuare foarte bine.Apoi adaugati stafidele si celelalte 3 cani de faina foarte usor.

Se unge si se tapeteaza o tava cu faina si se toarna aluatul.Se introduce la cuptor pentru cca 15 minute.Se scoate tava si se portioneaza in mod egal,dupa care le transferati la distanta una de cealalta intr-o alta tava. Se acopera cu un prosop curat se se lasa la crescut timp de 40-45 de minute.

Separat se mai bate un ou.Ungeti chiflele si introduceti tava din nou la cutor pana se rumenesc.

Amestecati putin lapte cu zahar pudra si decorati chiflele.

Sunt delicioase pentru micul dejun.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise