Chiftele aromate in sos de rosii cu piure de broccoli (Almôndegas com puré de brócolos)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr. carne mãcinatã de vitã sau porc
  • 1 ceapã tocatã
  • 1 ou
  • 100 gr. pesmet
  • piper, sare sau vegeta
  • curcuma,scortisoarã, cimbru
  • nucsoarã
  • mãrar proaspãt sau congelat
  • pãtrunjel proaspãt
  • 2 cãtei de usturoi tocati
  • 8 linguri ulei de mãsline
  • 2 rosii coapte bine tocate (fãrã pielitã)
  • 2 pahare vin alb
  • optional oregano sec
  • 2 linguri pastã de tomate
  • 400 gr. cartofii fierti
  • 400 gr. broccoli fiert
  • 200 ml. smântânã lichidã
  • 1 lingurã unt

Mod de preparare

1)Amestecã carnea cu ceapa, mãrarul tocat, oul si 50 gr. pesmet.Condimenteazã si amestecã foarte bine.

Se fac mingiute care se trec prin restul de pesmet.

2)Cãleste usturoiul cu rosiile in uleiul de mãsline.

Când sau inmuiat, pune vinul, pãtrunjelul tocat, oregano si pasta de tomate.

Când incepe sã fiarbã, pune chiftelele.

Lasã sã fiarbã la foc mic cca. 15 min.

3)Se face piure din broccoli, cartofii, unt si smântânã.

Condimenteazã cu sare, piper, nucsoarã, si serveste alãturi de chiftelute cu sos.

Poftã bunã!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise