Chiftele cu sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt chiftele trebuie:
  • 500-700 g carne de vita
  • 7-9 cartofi miljoci
  • 3 lg de faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • ierburi
  • Pt sos trebuie:
  • - 4-5 linguri de ulei
  • - 1 ½ lingura de faina
  • - 500 ml de bulion de casa
  • - 2-3 linguri de zahar
  • - sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea tocata,punem faina, pesmet,sare,piper,8 lg de ulei, ierburile,ouale si usturoiul.

Amestecam toate bine, apoi formam bilutele si intr-o tigaie incinsa cu ulei le punem si le prajim.

Sosul il facem astfel:

-Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara, fara a le pune pe foc. Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina, abia apoi punem craticioara pe foc. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase.

Servim chiftelele cu sos!

Pofta Buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise