Chiftele de orez cu garnitura de legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt garnitura:
  • 4 ardei grasi rosii
  • 200 g rosii
  • 100 g praz
  • sare
  • piper
  • Pt chiftele:
  • 250 g orez
  • 100 g parmezan
  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 1 legatuta ceapa verde
  • piper
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Se spala orezul in mai multe ape si se fierbe in apa cu un praf de sare. Se clateste cu apa rece, se scurge bine si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca intr-un castron orezul parmezanul ras, ceapa verde tocata marunt si ouale. Se adauga sare si piper, dupa gust, si se omogenizeaza bine amestecul.Se formeaza chiftele mici si se tavalesc prin faina.

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftele pe ambele parti. Se scot pe prosoape absorbante.

Se curata legumele, se spala si se taie bucatele mai mari. Se calesc in untul topit pana se inmoaie. Se condimenteaza dupa gust si se servesc cu chiftele de orez!!!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise