Chiftelute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii a doua bucati: 200 g carne de vita
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina
  • 100 g patrunjel
  • 50 g ceapa
  • 50 g verdeaţa
  • 300 g cartofi
  • 100g carne de porc
  • 2 oua
  • 60 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 g piper
  • 500 g ardei gras pentru decor.

Mod de preparare

Zarzavaturile si legumele se curata, se spala si se taie in patru. Ceapa se taie marunt, verdeata se curata, se spala, se zvinta si se toaca marunt. Ardeii grasi se curata si se spala. Zarzavaturile si cartofii se fierb, se racesc si se trec prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu carnea. Se amesteca pasta obtinuta cu uleiul, verdeata, ceapa, ouale si condimentele pina se omogenizeaza. Din pasta obtinuta se formeaza chiftelute mici (doua la portie) apoi se trec prin faină si se prajesc in ulei infierbintat. Se servesc cu ardei gras.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise