chiftelute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne(vita+porc)
  • 3oua
  • 2cepe mediane
  • 3catei de usturoi mai mari
  • 1cartof
  • o felie de paine mare(sau 2 mai mici)
  • piper macinat,marar,patrunjel,o lingura plina de delickat,putin lapte,pezmet sau faina,ulei

Mod de preparare

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie dar se pot da si prin razatoarea mica).Separat se pune felia de paine intr-o farfurie adanca sau un castronel;se pune putin lapte peste si se lasa la inmuiat.Intr-un castron mai mare se pune carnea,usturoiul,ceapa,cartoful si painea scurse bine de zeama,ouale,mararul,patrunjelul,piperul si delickatul.Se amesteca bine cu mana si se lasa la frigider cca o ora.Dupa acest timp se pune suficient ulei la incins in tigaia in care urmeaza sa prajim chiftelutele.Intre timp pe o folie de aluminiu punem pezmetul(faina)si pregatim un bol micut cu putina apa si o lingura.(din cand in cand bagam ligura cu care pregatim chiftelutele in apa ca sa nu ni se lipeasca carnea de ligura).Se formeaza bilute ,se dau prin pezmet(faina)si se pun la prajit la foc potrivit pana se rumenesc.Se scot pe hartie absorbanta.mmm...delicioase.Pofta buna!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise