Carnea se spala, se zvinta, si se taie bucati: ceapa se curata, se spala, se taie felii, apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina apa si se raceste. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Carnea, ceapa, cartofii, usturoiul, verdeata, se trec prin masina de tocat. Se adauga ouale batute spuma, 1/2 din cantitatea de piper macinat, sare si se framinta bine compozitia. Din aceasta compozitie se portioneaza chiftele de marimea unei nuci mijlocii, care se trec prin faina, se prajesc in uleiul infierbantat si apoi se aseaza intr-o tava. In sos se adauga piperul boabe si foile de dafin. Se fierbe cca 10 minute si se pune in vasul cu chiftele, continuind fierberea inca 10 minute. Garnitura (cartofi piure) se pregateste din cartofi, unt, lapte, sare. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se maruntesc, se adauga laptele fiert si untul. Se amesteca cu telul compozitia pina cind devine omogena. Se servesc chiftele, 2-3 la portie, cu sosul si piureul asezat estetic in farfurie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise