Chiftelute de mamaliga

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina de malai
  • 250 g telemea de oaie
  • 150 g unt
  • 1.5 l de apa
  • sare

Mod de preparare

Puneti apa la fiert si adaugati un varf de sare. Cand apa clocoteste adaugati faina de malai in ploaie si amestecati cu telul sau cu mixerul. Amestecati cu mixerul mamaliguta pana se fierbe bine si la final adaugati telemeaua rasa pe razatoarea mare. Amestecul de mamaliga cu branza trebuie sa aibe o consistenta tare. Trageti vasul de pe foc si adaugati o lingura de unt in timp ce mixati continutul.

Puneti intr-o tigaie o lingura de unt la topit si lasti-l sa se incinga. Din mamaliguta luati cate o lingura si asezati-o la prajit in untul incins. Chiftelutele de mamaliguta le puteti turti usor cu furuculita, atunci cand sunt asezate in tigaie. Prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii. Dupa ce le scoatei din tigaie asezati-le pe un strat din prosop de hartie. Repetati operatia de topire a untului si prajire pe ambelele fete alte chiftelutelor pana utilizati toata mamaliguta preparata.

Se pot servi cu sos de branza, smantana sau de marar si salata verde sau muraturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise