Chiftelute gratinate, cu mazare verde

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -pentru chiftele
  • 800 g carne tocata amestec( vita, curcan, porc)
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • 50 g pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinat
  • 300 g smantana
  • 150 g cascaval afumat
  • 2 oua
  • marat verde tocat

Mod de preparare

Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute.

Preparam sosul pentru gratinare; batem bine ouale, adaugam smantana si mararul verde tocat. Daca este prea groasa compozitia , adaugam o cescuta cu lapte.Asezonam.

Rasturnam tot sosul peste chiftelele din vas.

Deasupra sosului presaram cascavalul razuit , apoi dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se coc chiftelutele si capata deasupra o crusta aramie.

Cand chiftelutele sunt gata , le portionam si le servim alaturi de legume sote.Cum am gasit mazare verde dulce, in piata , am preferat-o pe aceasta, facuta cu putina ceapa verde si marar verde.

Pofta mare !!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise