Chiftelute in sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de porc slaba(sau mixta)
  • 400g rosii cubulete din conserva,1 ou
  • 1 pahar de supa,1 lingura parmezan razuit,
  • 1 lingura pesmet,patrunjel,busuioc,
  • 1 ceapa ,sare, piper,1/2 lingurita de usturoi praf
  • 4-5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele si formam chiftelute mici.Intr-o tigaie adanca punem la incalzit 4-5 linguri de ulei de masline si punem chiftelutele. Le rumenim pentru cateva minute si apoi adaugam ceapa tocata. Dupa un minut adaugam si paharul de supa .Lasam sa fiarba cam 10 minute la foc mediu pana ce supa scade la jumatate.In acest moment adaugam rosiile cubulete si mai fierbem cateva minute.

Cand sosul a mai scazut punem usturoiul praf,potrivim de sare si piper simai lasam la fiert 1 minutel.

La final adaugam busuiocul(eu am pus uscat) si patrunjelul.

Putem servi alaturi de piure,cartofinatur,orez fiert sau ...simple.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise