Chiftelute marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g carne tocata (porc si vita)
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 cartof
  • 1 felie groasa franzela inmuiata in lapte
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 300g pasta tomate
  • 50 ml vin alb
  • foi dafin
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa, cartoful dat prin razatoarea mica, oul si mararul tocat.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se framanta bine compozitia, apoi se ia cate o lingurita se pune pe o foaie de nailon tapetata cu faina si se da forma rotunda.

Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc.

Sosul:

Pasta de tomate se subtiaza cu vin si o jumatate cana de apa. Se pune la fiert impreuna cu foile de dafin, cateva boabe de piper si putina sare.Cand se leaga putin sosul, se adauga chiftelele si se mai fierb 15 minute.

Nimic nu poate fi mai bun decat cateva chiftelute calde cu sos, alaturi de o gramajoara de piure de cartofi dres cu lapte si unt si cativa castraveciori murati in otet.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise