Choux a la creme

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 ml apa
  • 100ml ulei de masa
  • un varf de cutit sare
  • 150 gr faina
  • 3 mari sau 4 mici oua
  • crema de patiserie:
  • 700 ml lapte
  • 300 smantana lichida (in loc de smantana lichida puteti pune din nou lapte)
  • 9 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 2 plicuri de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata in bloc, dupa ce apa a dat in fiert si tragem craticioara de pe foc. se amaesteca cu un tel pina se inglobeaza toata,se lasa la racit si se adauga ouale unul cate unul amestecand in continu.daca ouale sant mari si aluatul e deja moale la al treilea ou, se poate renunta la ultimul ou.
Se unge o tava cu putin ulei si se pun cu o lingurita luand din aluat in tava de marimea unei mingi de ping pong.lasam o distanta de 2 -3 cm intre ele ca sa aiba loc sa cresca si sa nu se lipeasca.
Se pun in cuptor preancalzit la 170 de grade pana se rumenesc,30-40 min.
Se prepara crema din lapte care se pune la fiert cu putin din zaharul din reteta (ca sa nu se prinda).
Intr-un valing se pun zaharul, ouale,vanilia si faina se amesteca cu un tel si cand laptele da in clocot se pune 1/3 din cantitate peste compozitie din valing ,se amesteca si adaugam inapoi din valing in oala in care avem restul de lapte amestecand in continu la un foc mic pana se ingroasa crema.o fierbem 2-3 minute si tragem de pe foc.
Acum avem gata si choux-urile si crema si putem sa incepem sa le umplem dupa ce le-am taiat in mijloc cu un cutit zimtat.
Dupa ce s-a terminat umplutul cu crema de patiserie putem pune deasupra cremei o lingurita de smantana batuta cu zahar pentru un rezultat mai gustos.
cand terminam putem sa presaram cu zahar pudra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise