CIOCALATA DE CASA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg de zahar
  • 1/2 lapte praf
  • 300 g margarina
  • 150 g cacao
  • 300 ml de apa plata
  • 100 g nuca pisata

Mod de preparare

Zaharul se dizolva in apa plata. Cacaua si laptele praf se amesteca intr-o cratita emailata.

Se adauga margarina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Se pune cratita pe foc mic. Amesteca mereu si mai tine pe foc cca 10 min.

Se lasa putin sa se raceasca compozitia obtinuta, dar nu mai mult de 3-4 min. Se toarna compozitia luata de pe foc peste compozitia obtinuta din cacao, lapte praf si margarina.

Amesteca foarte bine, pana dispar eventualele cocoloase. Adauga apoi nuca pisata. Se acopera castronul in care se afla compozitia cu un servet si se lasa sa stea 10 min. In acest timp, se pregateste o tava, care se tapeteaza cu celofan, si turnati compozitia.

Se lasa cam o ora si apoi se taie patratele sau romburi, dupa preferinta, apoi se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise