Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • ½ kg lapte praf
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 200 g nuci, alune,…
  • 1 cana apa
  • 1lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Zaharul cu un pahar de apa si zeama de lamaie se fierb pina se leaga, ca pentru glazura.
Se amesteca untul, iar cind acesta este topit, se amesteca laptele praf si cacaua bine cernute.
Se amesteca repede cu lingura,pentru a nu face cocoloase.
Cind compozitia este omogena,se ia de pe foc si se pune romul vanilia si nucile sau fructele uscate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise