Ciocolata de casa cu nuca prajita

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 350 gr. zahar tos;
  • - 100 ml apa;
  • - 100 gr. unt;
  • - 250 gr. lapte praf (eu am folosit Raraul);
  • - 40 gr. cacao pudra (eu am folosit cu 10-12 % grasime);
  • - 1 fiola esenta vanilie;
  • - miezul de la 6 nuci (puteti pune alune nesarate prajite, stafide)

Mod de preparare

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea.

Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox. Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel.

In alt vas cernem cacao, pregatim cele 100 gr de unt pe o farfuriuta, prajim miezul de nuca si il rupem in bucati potrivite.

Pregatim o tava (a mea a avut 24x24 cm, o ungem cu putin ulei si punem in ea folie alimentara. Acum putem sa asezam pe flacara cratita cu zahar si apa, amestecam cu telul, iar cand s-a dizolvat zaharul si incepe sa fiarba, dam focul mic si lasam 5 minute (NU mai mult, NU mai putin!!) amestecand continuu.

Dupa cele 5 minute, luam cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam laptele praf cernut, amestecam cu telul ca sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam si cacao cernuta si esenta.

Cand totul s-a omogenizat, turnam compozitia in tava deja pregatita, adaugam deasupra bucatile de nuca prajita, lasam sa se raceasca si bagam totul la frigider pentru 3-4 ore.

Rasturnam ciocolata pe un tocator, portionam si papam.

In loc de nuca prajita puteti adauga stafide hidratate in rom sau bucati de migdale prajite usor ;)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise