Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cană (200-250 ml) de apă
  • 1000 g zahar
  • 7 linguri cacao
  • 1 esenţă de rom
  • 250 g margarină /unt
  • 500 g lapte praf
  • Opţional:fructe uscate, fulgi etc.

Mod de preparare

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină (sau unt). Se amestecă până se topeşte margarina.

Se ia de pe foc si se adaugă 500 g lapte praf amestecat bine cu cacaua(amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Se unge o tava cu margarina(sau unt), se toarnă ciocolata şi se pune la rece. După câteva ore se verifică dacă s-a închegat şi se taie că altfel se prea întăreşte şi e mai greu.

Eu am pus în tavă biscuiţi şi pe la mijloc nişte dulceaţă de coacăze, dar iese puţin moale la mijloc. Încercaţi simplu prima dată şi apoi puteţi face variaţiuni. Iese tare, nu-s probleme.

Se pot pune in compoziţie nuci mărunţite şi prăjite,alune,stafide, fructe uscate(caise) etc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise