Ciorba Alba

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - Conopida - 1 buc.mijlocie;
  • - ceapa - 1 buc., marime medie;
  • - ardei rosu - 2 bucati;
  • - telina - 1 buc;
  • - cartofi - 4-7 buc.marime medie/mica;
  • - patrunjel - radacina - 1buc;
  • - sare, piper, sos de rosii/smantana cam 100 gr.
  • - orez - 50 gr.(un pumn)
  • - patrunjel, tarhon/leustean
  • - carne de porc sau bacon, dar putem pune la alegere carne de vaca cu bacon( afumatura care da aroma combinat cu gustul de conopida).

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 l.,calim ceapa,ardeiul,bacon-ul si carnea pana se schimba la culoare(CARNEA devine alba pe toate partile, aromatizate cu piperul, sare un varf de cutit), apoi adaugam apa, trei sferturi si lasam sa fiarba carnea la foc mic.

Adaugam legumele pe rand taiate cubulete la jumatatea fierberii. Se pune sosul de rosii/ pasta, sare, piper, adaugand dupa gust pana ne place.

Eu le pun cam pe toate odata si inainte de terminarea fierberii mai adaug tarhonul, orezul, smantana, sare.(eu nu pun smantana doar in farfurie sau fara).

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise