Ciorba ardeleneasca cu carne de manzat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de vita
  • 100 gr ceapa
  • 100 gr pastarnac
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr smantana
  • 50 gr orez
  • 1 ou
  • 10 gr faina
  • 10 ml otet
  • 1 legatura tarhon
  • 15 gr sare

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, legumele se taie cubulete, iar orezul se alege si se fierbe. Tarhonul se opareste si se taie marunt.Carnea se fierbe in 5 litri de apa cu sare si se spumeaza.Cand este pejumatate fiarta,se adauga legumele.Cand este aproape gata se adauga orezul fiert si tarhonul.Separat,se face din galbenus,faina si smantana o compozitie care se va adauga la ciorba.Dupa cinci minute se adauga si otetul.

Ciorba se prezinta in bol,supiera sau cana si se serveste fierbine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise