CIORBA CU BULION SI GALUSTE

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 3 oua
  • 1 cescuta gris
  • ulei pt prajit aluatul de gris
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 lingurite vegeta cu gust de gaina
  • 500 ml bulion (o jumatate de litru)

Mod de preparare

Punem la fiert intro oala 3 l apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam ceapa taiata marunt, apoi restul zarzavatului si cateva frunze intregi de patrunjel, pe care le scoatem dupa ce si-au dezvoltat aroma. Cand zarzavatul e fiert, adaugam bulionul si reducem focul pana terminam galustele. Intre timp preparam aluatul pt galuste: batem bine 3 oua la care adaugam o cescuta de gris. Acest aluat il punem la prajit in putin ulei, intro tigaie mare cu diametrul de 28 cm, se prajeste la foc moale pe ambele parti. Lasam aluatul sa se raceasca, dupa care il asezam pe o planseta sau pe o tava inox si cu forme de plastic decupam aluatul. Punem figurinele rezultate la fiert in ciorba, la foc moale sa nu se zdrobeasca. Adaugam vegeta, potrivim de sare si cand galustele sunt fierte stingem focul. Ciorbica e aspectoasa si tentanta chiar si pt copilaii mofturosi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise