Ciorba cu piept de pui si ou

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • – 2 bucati cartofi
  • – 2 bucati morcovi
  • – 1 bucata radacina ţelina
  • – 1 bucata radacina pastârnac
  • – 1 bucata ceapa
  • – 1 bucata cutie mica rosii în bulion
  • – 4 bucati oua
  • – 400 ml bors
  • – 1 bucata mare de piept de pui
  • – 1 legatura leustean
  • – 3 linguri ulei
  • – 1 praf sare
  • – 1 praf de piper macinat

Mod de preparare

Radacinoasele si cartofii se curaţa si se taie bucaţi mici. Ceapa se taie marunt.

Taiem pieptul de pui, fasii mici (sau cubulete) si il presaram putin cu un praf de piper macinat si sare.

Într-o oala de ciorba se pun 2.5 litri de apa la fiert si cand da in clocot se adauga ceapa, fasiile de piept de pui si radacinoasele.

Se lasa la fiert 10 minute si apoi se adauga cartofii si uleiul.

Se lasa la fiert 20 de minute si se pun rosiile cu tot cu suc.

Dupa ce rosiile au fiert 5 minute, se acreste cu bors si se lasa sa dea un clocot.

Se gusta de sare si, pe foc, se pun în ciorba cele 4 oua, separat. Amestecam de 3-4 ori in ciorba.

Se lasa cat sa se fiarba ouale si se trage oala de pe foc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise