ciorba cu smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200g smantana
  • 2 picioare de porc,sare

Mod de preparare

se curata,se parlesc(putin) si se taie in jumatate(pe lung)picioarele de porc si se pun la fiert pana se desprinde carnea de pe ele,se scot din oala si se curata de pe os toata carnea(atat cat este)si se taie bucatele mici,intre timp in zeama care a mai ramas(daca este putina mai punem apa) se pune cartoful,morcovul si telina (curatate si spalate) taiate in jumatate si usturoiul,dupa ce au fiert se scot si se paseaza ca pe pireu si se pun inapoi in oala cu carnea si se mai fierbe 5 min.Intr-un castron se pune smantana si se subtiaza cu zeama de la carne(se amesteca continuu) si se toarna peste carne,se acreste cu otet,sare de lamaie (dupa preferinta),dar ff putin,sa nu fie prea acra,sa aibe un gust dulce acrisor,deasupra se pune putin patrunjel verde.Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise