Ciorba de burta

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.7 kg burta
  • 2-2.5 kg oase de vita cu maduva
  • 1/2 kg smantana
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa
  • 100-150 ml otet
  • 3 capatani de usturoi.

Mod de preparare

Se pun la fiert burta, oasele, morcovul, patrunjelul si ceapa intr-o oala de 10 l apa. Se lasa la fiert pana se inmoaie burta, dar mare atentie la nivelul apei pentru ca va poate induce in eroare din cauza oaselor. In caz ca a scazut prea mult nivelul apei, scoateti burta si mai puneti-o la fiert la oala minune.

Dupa ce ati scos burta, o taiati fideluta de cca 1 cm latime si 4-5 cm lungime.

In zeama din oala se pune usturoiul, de preferat dupa ce s-a racit, si se lasa cca 5-6 ore.

Dupa aceea se strecoara zeama, se pune si burta fideluta si se pune din nou pe foc. Se adaoga smantana si otetul si se sareaza si pipereaza dupa gust. De preferat smantana sa fie la temperatura camerei.

Se serveste fierbinte si cu ardei iute.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise