Ciorba de burta

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • - 1 kg.burta de vita (preferabil prefiarta, se gaseste in toate magazinele mai mari)
  • - 4-5 morcovi
  • - 2-3 patrunjei
  • - 600-700 gr. oase de vita
  • - 2 cepe
  • - 400 gr. smantana
  • - 200 gr. smantana dulce de gatit
  • - cativa catei de usturoi
  • - un ardei iute
  • - sare piper
  • - ulei

Mod de preparare

Daca nu avem burta prefiarta, atunci curatam burta bine si o punem la fiert cu o ceapa si putina sare, timp de aproximativ 4 ore.In alta oala punem oasele de vita la fiert cu putina sare - se fierbe cca 2 ore.Intre timp curatam zarzavaturile si dam pe razatoare un morcov lasam separat, ceapa o taiem cubulete mici. Calim ceapa la care adaugam morcovii si patrunjelul, cand este calit adaugam supa de oase de vita, sare, piper, usturoi, ardei iute dupa gust.

Lasam sa fiarba putin, intrte timp morcovul care a ramas il dam pe razatoare marunt si il punem la calit in putin ulei. Cand este gata il punem de o parte, in baza de ciorba de burta care fierbe adaugam fasiile de burta.(daca burta este prefiarta atunci este taiata gata, iar daca este din burta cumparata la carmangerie atunci trebuie taiata fisii lungime 5cm. si latime 1cm.)Se lasa sa fiarba totul aproximativ jumate de ora dupa care se amesteca cele 2 feluri de smantana si se bat cu telul, se pun cateva polonice de ciorba peste smantana si apoi totul se toarna in oala . Morcovul calit separat se adauga si el (pentru ca ciorba de burta sa aiba o culoare galbuie placuta) se lasa sa dea un clocot, se potriveste gustul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise