Ciorba de burta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg burta de vita
  • 1 os de vita
  • 1-2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • telina
  • sare
  • piper boabe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • 3-4 linguri otet
  • 1-2 linguri faina

Mod de preparare

Burta spalata si curatata bine se pune la fiert cu putina sare, boabele de piper si legumele intregi si osul pentru cca 1 ora (pana cand burta este fiarta bine).Se ia spuma ori de cate ori este nevoie. Cand burta este fiarta, se scoate se taie fasii potrivite.Se scot legumele, iar zeama se strecoara si se pune peste fasiile de burta .Morcovul se poate face pasta si se poate pune in supa, pentru culoare.

Intr-un castron se amesteca bine ouale cu smantana, otetul si faina.Aceasta compozitie se pune cu grija in ciorba, amestecandu-se mereu in oala.Se mai lasa cateva clocote (2-3min)si ciorba este gata. Din usturoi se face mujdei , iar zeama se pune in ciorba.Cine doreste poate sa-si completeze in momentul servirii gustul de acru sau celelalte condimente.Se serveste cu ardei iute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise