Ciorba de burta falsa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg pipota de pui,
  • un os de vita,
  • o ceapa mare,
  • un morcov,
  • o telina mai mica,
  • o foaie dafin,
  • 2 linguri "Secretul gustului" de legume,
  • 4 galbenusuri,
  • 500g smantana,
  • un pahar (mic) (dupa gust) de otet,o capatana usturoi
  • un ardel gras rosu.

Mod de preparare

Se fierbe pipota cu osul de vita, se spumuieste, se adauga ceapa, morcovul (taiate in patru) si foaia de dafin.  Se lasa la fiert pana s-au muiat pipotele.Se scot intr-un vas, restul se strecoara sa ramana zeama limpede. Se taie suvite pipota, (fideluta ca la ciorba de burta). Se pune in vasul cu zeama strecurata, se adauga doua (sau mai putin,dupa gust) "Secretul gustului" si se lasa sa dea in clocot. Intre timp, bati trei galbenusuri si un ou intreg cu otetul dupa care adaugi smantana. Torni peste supa in clocot, mai lasi sa fiarba 20 min (pentru a distruge fermentii din smantana). La final, adaugi ardelul gras rosu, taiat fin si usturoiul tocat foarte foarte fin. Recomand dupa ce s-a oprit plita. Va avea savoare mai intensa.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise