Ciorba de burta pentru incepatori

Timp pregatire
330 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un os de vita
  • burta de vita(eu cumpar prefiarta,o gasiti la orice hipermarket)
  • telina
  • morcov
  • radacina de patrunjel
  • ceapa (cu cat mai multe legume...cu atat mai gustoasa ciorbita)
  • un ardei iute (din otet)
  • 700gr smantana(un pont:minimum 18%grasime -am folosit tnuva cu 20%grasime
  • 2-3 galbenusuri
  • o capatana usturoi
  • otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune osul la fiert si se mai completeaza din cand in cand cu apa.knd este aprope fiert se adauga legumele taiate mari si ardeiul iute curatat de seminte.(daca doriti puteti adauga si o lingura de otet)

Cand s-au fiert si legumele se strecoara zeama si se pune la fiert impreuna cu burta taiata fideluta (daca ati cumparat burta prefiarta,se fierbe in functie de indicatiile de pe ambalaj)

Intre timp, intr-un vas se amesteca galbenusurile cu sare,piper si o lingura de otet pana se formeaza o pasta dupa care se adauga smantana putin cate putin pana o incorporati pe toata. Compozitia aceasta se muta intr-o oala mai mare si...pregatiti-va de febra musculara :P

din oala in care fierbe burta se ia zeama cu polonicul putin cate putin si se pune peste smantana,mestecand continuu pana este incorporata jumatate din zeama. Intre timp rugati pe cineva sa piseze bine usturoiul, acoperiti cu apa si turnati zeama strecurata in ciorba.

Daca burta este fiarta, puteti stinge focul si lasati ambele compozitii sa se linisteasca 10-15 min.

Acum repetam operatiunea "polonicul",dar in sens invers.din oala in care este smantana punem in cea in care a fiert burta mestecand si de asta data continuu sa nu se taie.

E bine sa se serveasca mai tarziu pt ca aromele sa se intrepatrunda

In principiu este gata. Eu am incercat aceasta varianta dupa ce am taiat si aruncat o ciorba, iar succesul a fost garantat :-)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise