CIORBA DE CARTOFI CU SLANINA

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.300 grame cartofi; 2.100 grame slanina afumata; 3.2 cepe potrivite; 4.2 morcovi; 5.1 ardei gras; 6.1 pastarnac; 7.1 telina mica; 8.3 rosii; 9.500 ml zeama de varza; 10.1 legatura de patrunjel verde; 11.sare
  • piper.

Mod de preparare

Toate legumele, se curata, se spala, si se taie cubulete mici, in afara de cartofi care se taie in cuburi mai mari; -patrunjelul se toaca marunt,iar zeama de varza se strecoara si se fierbe, pastrandu-se calda; Slanina se taie bucatele si se prajeste pana se rumeneste, apoi se indeparteaza de pe flacara si se tine la cald; Se pune intr-o oala legumele la fiert mai putin rosiile si cartofii, iar cand sunt aproape fierte se adauga cartofii, si dupa cca 10 minute si rosiile taiate cubulete;

Cu cca 10 minute inainte de a fi gata, se pune slanina prajita, jumatate din verdeata, zeama de varza si putina sare tragandu-se un clocot de 2-3 minute. Se presara restul de verdeata sau se pastreaza pentru servire.

SFAT: rosiile se pot opari 2-3 minute, se decojesc si se taie cubulete, daca zeama de varza este prea sarata se va pune o cantitate mai mica, completandu-se cu bors proaspat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise