CIORBA DE CARTOFI CU SMANTANA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 2 lingurite vegeta
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 l zeama de varza acra(moare o numim noi in Ardeal)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva frunze de leustean
  • 1 cutiuta mica de smantana.

Mod de preparare

Intro oala punem la fiert 2 l apa. Cand fierbe apa, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si patrunjelul taiate cubulete mici, fierbem vreo 10 minute, apoi adaugam cartofii taiati tot cubulete, vegeta si potrivim de sare. Cand sunt fierti cartofii, inacrim cu zeama de varza, lasam ciorba sa dea in clocot, stingem focul, adaugam lingura de ulei si verdeata tocata marunt. Se serveste cu smantana care se adauga in farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise