Ciorba de cartofi dreasa cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe uscate + 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o telina mica
  • patrunjel
  • leustean
  • bors
  • sare

Mod de preparare

1. Punem 4 l apa la fiert cu putina sare, cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa tocata marunt; morcovul, telina si pastarnacul date prin razatoarea mare;

2. Lasam sa dea in cateva clocote, dupa care adaugam si rosiile taiate cubulete;

3. Taiem cartofii cubulete si dovlecelul si-i punem la fiert in oala cu legumele; adaugam jumatate din cantitatea de patrunjel si leustean si le lasam sa fiarba;

4. Intre timp pregatim smantana

5. Cand legumele sant fierte luam din zeama de ciorba si turnam peste smantana amestecand usor sa nu se branzeasca, apoi o turnam in oala cu ciorba, (pe foc);

6. Dupa gust punem si bors(fiecare dupa gust, cat de acra va place) si lasam sa mai dea in cateva clocote, oprim focul si mai adaugam patrunjel si leustean, acoperim cu un capac si o lasam sa se \"odihneasca\" putin.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise