Ciorba de ciolan de porc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciolan proaspat sau afumat
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 4-5 cartofi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de orez
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml otet
  • 5 gr faina
  • 5 gr tarhon uscat
  • sare

Mod de preparare

Se spala ciolanul,se taie si se fierbe 30 de minute in 2 litri de apa cu 1 lingurita de sare.Se strecoara supa,se desprinde carnea de pe os si se taie bucatele.

Se curata,se spala si se taie legumele dupa preferinta,se spala orezul.Se incinge uleiul,se calesc putin morcovii,apoi se adauga ardeii,ceapa si cartofii.Se sting cu supa fierbinte si se mai fierb la foc moderat 5 minute.Se adauga orezul si carnea si se continua fierberea 5 minute.

Se sareaza si se condimenteaza dupa gust si se drege cu galbenusurile amestecate cu faina,un praf de sare,otetul si 2-3 linguru de apa rece.Se mai lasa 2-3 clocote,apoi se presara tarhon si se acopera oala cu un capac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise