Ciorba de curcan a'la grec ! Un deliciu !!!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 aripi de curcan
  • -2 ciocanele de curcan.
  • -2 cepe
  • -4 morcovi
  • -1 telina
  • -1 postarnac
  • -2 ardei grasi rosii
  • -100g orez
  • -3 galbenusuri de ou
  • -400 g iaurt
  • -zeama de la 2 lamai sau 1/2 lingurita de sare de lamaie
  • -2 legaturi de marar verde
  • -sare
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Aripile si cioacanelele se spala si se pun la fiert cu 3-4 l de apasi sare.Se spumeaza.

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete.

Se adauga in oala.

Dupa ce carnea si legumele sunt aproape fierte, se adauga

orezul spalat in prealabil.Se mai fierbe circa 15 minute.

Intre timp se freaca galbenusurile impreuna cu iaurtul.

Se adauga zeama de lamaie.

In compozitia de iaurt si galbenus, se pune 2-3 polonice de ciorba amestecand continuu pentru a nu se taia.

Ciorba se ia de pa foc, si se adauga imediat compozitia de iaurt amestecand continuu.

La carte scrie ca se mai fierbe 10 minute, dar recomandat este sa se mai tina pe foc pana in clipa in care da primul clocot. Astfel nu se taie.

Se adauga mararul verde tocat marunt si uleiul.

Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise