Ciorba de curcan a'la grec ! Un deliciu !!!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 aripi de curcan
  • -2 ciocanele de curcan.
  • -2 cepe
  • -4 morcovi
  • -1 telina
  • -1 postarnac
  • -2 ardei grasi rosii
  • -100g orez
  • -3 galbenusuri de ou
  • -400 g iaurt
  • -zeama de la 2 lamai sau 1/2 lingurita de sare de lamaie
  • -2 legaturi de marar verde
  • -sare
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Aripile si cioacanelele se spala si se pun la fiert cu 3-4 l de apasi sare.Se spumeaza.

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete.

Se adauga in oala.

Dupa ce carnea si legumele sunt aproape fierte, se adauga

orezul spalat in prealabil.Se mai fierbe circa 15 minute.

Intre timp se freaca galbenusurile impreuna cu iaurtul.

Se adauga zeama de lamaie.

In compozitia de iaurt si galbenus, se pune 2-3 polonice de ciorba amestecand continuu pentru a nu se taia.

Ciorba se ia de pa foc, si se adauga imediat compozitia de iaurt amestecand continuu.

La carte scrie ca se mai fierbe 10 minute, dar recomandat este sa se mai tina pe foc pana in clipa in care da primul clocot. Astfel nu se taie.

Se adauga mararul verde tocat marunt si uleiul.

Pofta buna !!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise