CIORBA DE CURCAN

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de curcan
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov
  • telina
  • 1 ardei
  • sare(delikat- gust de gaina)
  • suc de rosii
  • 1 ou
  • bors sau zeama de varza acra
  • fidea
  • leustean verde
  • 2 cartofi potriviti (facultativ).

Mod de preparare

Carnea se pune in apa rece la fiert, se ia spuma si se adauga zarzavatul tocat marunt. Se lasa sa fiarba bine atat carnea cat si zarzavatul.Daca se pun si cartofi, acestia se curata, se spala si se taie cubulete potrivite si se pun in ciorba.

Sfat: nu puneti multi cartofi deoarece cartoful tulbura ciorba.

Dupa ce s-au fiert si cartofii se pune fideaua, apoi la cateva minute sucul de rosii. Daca se foloseste zeama de varza la acrit, atunci aceasta se fierbe separat , se indeparteaza spuma pe care o formeaza si se pune in ciorba atata cantitate cat este nevoie sa se acreasca.

Trebuie tinut cont ca zeama este sarata, deci atentie la sare sau delikat- potriviti de sare dupa ce ati pus zeama de varza.

Dupa ce toate acestea au fiert se drege ciorba cu oul batut, desfacut in putina apa, se toaca leusteanul verde(spalat in prealabil) si se presara deasupra ciorbei. Se acopera oala cateva minute.

Cine doreste o poate servi cu ardei iute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise