CIORBA DE DOVLECEI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei tineri
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei
  • 1-2 rosii sau suc de rosii
  • 1/2 litru de bors sau zeama de varza
  • leustean sau patrunjel verde
  • sare
  • ulei
  • 1-2 oua.

Mod de preparare

Se pun la fiert in apa rece cu sare si ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dupa preferinta :dat pe razatoarea mica sau taiat rondele, radacina de patrunjel taiata cuburi mici.Se lasa sa fiarba aceste legume dupa care se adauga ardeiul taiat marunt.Intre timp se curata dovleceii de coaja , se scoate miezul cu semintele si se toaca in cuburi mici care se pun in oala la fiert peste celelalte. Trebuie sa tineti cont ca acestia sa nu se fiarba prea mult. Se pune sucul de rosii (sau rosiile care se oparec inainte se decojesc si se toaca fin), se continua fierberea si se pune acreala.La final se adauga oualele batute cu putina apa rece, mestecand continuu,apoi verdeata tocata. Se opreste focul si se acopera oala cateva minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise