CIORBA DE FASOLE BOABE CU TARHON

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta este o reteta ardeleneasca cu rantas, la origine de post. Cine nu agreeaza ideea, poate renunta la rantas si poate imbogati ciorba cu smantana.
  • 1/2 kg fasole boabe aleasa si spalata, 3 morcovi mari, 1 telina, 1 pastarnac, ulei, 3 linguri de faina pt rantas, ceapa, boia dulce, otet, tarhon, patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert intro oala de 5 l. Se arunca prima apa, dupa primele clocote, se clateste cu apa rece si se pune iar la fiert tot in apa rece. Cand fierebe, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul, telina, pastarnacul taiate cubulete, punem vegeta si lasam la fiert. Cand fasolea este fiarta, facem un rantas din ulei(cam 50 g ulei=1 cescuta pt cafea) 3 linguri de faina si putina boia dulce, pe care il stingem cu apa rece si il adaugam la ciorba. Se potriveste gustul de otet, sare, se adauga tarhonul taiat marunt, se mai da un clocot. Stingem focul si adaugam patrunjelul verde tocat. Se serveste cu ceapa rosie in otet. E foarte buna si cu mamamliga.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise