Ciorba de fasole boabe - de post

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 300-400 gr fasole boabe
  • * 3 morcovi
  • * 1 pastarnac
  • * 2 cepe medii
  • * 1- 2 ardei grasi
  • * 3-4 linguri de zarzavat
  • * ulei
  • * sare
  • * marar si leustean

Mod de preparare

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa la inmuiat in apa, schimband apa de 2-3 ori. Bineinteles fasolea trebuie intai curatata de impuritati si boabe stricate si spalata foarte bine.

Fasolea se pune la fiert intr-un litru de apa; cand fierbe va rezulta o apa galbena pe care o vom arunca. Clatim din nou fasolea si o punem la fiert cu 3-4 litri de apa.

Morcovul si pastarnacul se taie in bucati mai mari si se adauga peste fasole.

Ceapa si ardeiul se toaca, se calesc in aprox. 50 ml ulei si se adauga in oala dupa aproximativ 1 ora si lasam sa fiarba in continuare.

Intre timp verificam din cand in cand bobul de fasole. Cand este aproape fiert adaugam zarzavatul.

Se mai lasa la foc inca 30 de minute. Daca apa a scazut prea mult mai completam cu apa clocotita. Atentie! Nu puneti apa rece!

Se potriveste de sare, adaugam mararul si leusteanul tocat si este gata de servit.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise