ciorba de fasole ca la jandarmerie!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 10 portii
  • 1/2 kg fasole
  • 100 g slanina
  • 1/2 kg costita
  • 200 g ceapa
  • 50 g pasta de rosii
  • cimbru
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Se alege fasolea si se spala in 3-4 ape reci. Sepune fasolea la fiert la foc mic, ia atataapa cat sa treaca peste ea.

Cand a dat in clocot, se schimba apa!

Se pune iar la fiert la foc mic.

In paralel, se prajeste slanina cu costita. Cand acestea sunt pe jumatate patrunse, se adauga ceapa taiata marunt. Cand ceapa e aproape gata, se adauga si piperul si pasta de rosii.

Daca fasolea e aproape patrunsa, adaugati prajeala- slanina, costita, ceapa- si mai lasati sa fiarba la foc mic cca 10 min.

!!! Se sareaza la sfarsit !!!

Daca nu v-o placea...

Merge cu muraturi!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise