Ciorba de fasole cu ciolan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -500 g fasole boabe
  • -3 morcovi
  • -un ciolan afumat
  • -2 cepe
  • -2 linguri faina
  • -1 cana bulion
  • -boabe piper negru
  • -cimbru, tarhon
  • -400 gr smantana
  • -ulei,sare, boia dulce si iute

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert in oala .

Dupa 10 minute de fiert se arunca apa de pe ea si se adauga alta apa fierbinte.

(Daca schimbati apa nu puneti apa rece fiindca se intareste fasolea si se fierbe mai greu.)

Se mai pun in oala cu fasolea 3 morcovi, taiati rondele, boabe piper negru, cimbru, tarhon si ciolanul afumat taiat in bucati ca sa fiarba mai bine.

Cand fasolea este fiarta, se face un rantas: intr-o oala am pus ulei de un deget si am pus cepele tocate marunt la prajit. Cand s-a inmuiat ceapa am adaugat faina si am prajit un minut. Am condimentat cu sare si 1 lingura plina de boia dulce plus 1 lingurita boia iute.

Am stins cu o cana de apa.

Am mutat rantasul intr-o sita pe care am scufundat-o in ciorba.

Se freaca cu lingura pana se dizolva tot rantasul in ciorba (ceapa care ramane in sita se arunca)

Am adaugat o cana de bullion.

Se serveste cu smantana.(optional)

Se mai lasa 15 minute la fiert la foc mic si se drege de sare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise