Ciorba de fasole pestrita cu ciolan afumat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe pestrita
  • 1-1,2 kg ciolan fiert si afumat
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 rosii
  • 2 cuburi/lingurite costita afumata/ciuperci
  • 1 legatura mica de marar
  • 20 ml ulei
  • cateva fire de patrunjel si leustean
  • sare, piper, curry, paprika, cimbru, foi de dafin

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Puneti la fiert la foc mic in 4 litri de apa rece fasolea si ciolanul intreg. Se lasa la fiert 60-80 minute pana se inmoaie carnea.

Intre timp curatati si tocati zarzavaturile si curatati rosiile de pielita. Intr-o tigaie caliti in ulei morcovii, pastarnacul, adaugati ceapa, ardeiul, cuburile de concentrat apoi rosiile taiate cubulete. Dupa ce s-au calit puneti-le in ciorba impreuna cu 2-3 foi de dafin, mararul tocat, cimbru, curry, paprika, piper si daca mai trebuie, sare. Mai lasati sa fiarba 20-30 minute, apoi adaugati leusteanul si patrunjelul tocat.

Scoateti ciolanul, portionati carnea si puneti o parte in supiera. ciorba si garnisiti cu frunze de leustean.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise