Ciorba de fasole verde

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/3 kg fasole verde
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva coaste afumate - optional
  • ulei
  • marar
  • smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie ceapa si se caleste intr-o oala, in putin ulei, fasolea curatata si spalata se adauga in oala, se adauga apa si coastele spalate si portionate. Se lasa la fiert 1/3 ora.

Cand este aproape gata se adauga mararul tocat impreuna cu usturoiul (se adauga doar la sfarsit ca sa nu amarasca ciorba) si se mai da un clocot. Se pun 2-3 linguri de smantana intr-un bol si se adauga putina ciorba (sa nu se taie) si se amesteca putin, apoi se toarna in ciorba (un fel de dresatura usoara, pentru cei care nu suporta prajelile este f buna).

Se serveste calda sau rece. Este o ciorba delicioasa

Va doresc pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise