Ciorba de Fasole Verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o jumatate de kilogram de fasole verde curatata, spalata si rupta in 2-3 bucati fiecare
  • o ceapa curatata si spalata
  • doi morcovi curatati si spalati
  • o radacina de pastarnac curatata si spalata
  • o jumatate de radacina de telina curatata si spalata
  • un ardei gras curatat de seminte si spalat
  • 2-3 rosii decojite
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 1,5 - 2 L. de apa fierbinte
  • un ou sau doua galbenusuri
  • 150 gr. de smantana sau de iaurt
  • 2-3 frunze de telina spalate
  • o legatura de patrunjel spalat

Mod de preparare

Taiem marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul.

Pregatim aragazul si o oala in care vom face ciorba. Punem uleiul in oala. Adaugam ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Calim timp de 2-3 minute, amestecand constant.

Punem apa fierbinte peste legumele calite si lasam sa fiarba timp de 10-15 minute.

Tocam marunt ardeiul. Taiem rosiile in cubulete mici.

Dupa cele 15 minute de fierbere, adaugam fasolea verde in oala, ardeiul si rosiile si lasam sa fiarba.

Condimentam cu sare.

Tocam marunt verdeata (telina si patrunjel). Cand fasolea este fiarta, punem verdeata tocata, amestecam si verificam daca ciorba are suficienta sare, apoi inchidem aragazul.

Batem bine oul si apoi amestecam cu smantana (sau iaurtul).

Punem doua polonice de ciorba peste amestecul de ou cu smantana si omogenizam pentru a dilua smantana.

Turnam apoi amestecul de smantana in ciorba.

Amestecam bine si servim.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise