Ciorba de fasole verde

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 80 gr unt
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita zahar
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita faina
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se curata, fasolea verde si morcovii se curata si ele. Ceapa si morcovii se taie marunt si se pun la fiert cu putina sare. Cand sunt aproape gata se pune fasolea verde taiata bucati si se lasa sa fiarba 20 min.

Faina se rumeneste in untul topit, se stinge cu un polonic de zeama si se lasa cateva minute sa se ingroase.

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Se adauga in oala impreuna cu sosul alb. Se potriveste de sare si se pune zaharul.

La final se acreste cu otet si se pune patrunjelul tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise