ciorba de fasole verde ca la bunica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr fasole verde
  • 1 morcov
  • 1 patrinjel
  • o telina mica
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 50 gr slanina
  • 1 feliuta rincezeala(chisatura)
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • 250 ml bulion
  • patrinjel verde
  • sare

Mod de preparare

Slanina se taie cubulete si se caleste putin. Jumatate din ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul gras se maruntesc si se adauga peste slanina. Se adauga fasolea, apa si se pun la fiert. Separat se face rantasul - in ulei se calesc doua linguri de faina, se adauga cealalta jumatate de ceapa maruntita si se stinge cu bulion. Daca rantasul este prea gros, se adauga putina apa si se fierbe 15 minute. Cand legumele sint fierte, se adauga rantasul, rancezeala tocata bine, sare dupa gust si se mai fierbe 5 minute. Se trage ciorba de pe foc si se adauga patrinjelul tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise