Ciorba de ,, lascute,, cu afumatura

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un ciolan afumat fara os
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • sare
  • 1 lamaie/otet
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 250 gr paste ( patratele mai mari, lasagne)

Mod de preparare

Nu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa calduta, totusi este mai sarata decat de la magazin. Se pune la fiert in 3 l de apa cand este fiert, se scoate si se taie bucatele.

Intre timp taiem legumele marunt si le calim in 2 linguri de ulei, cca 5 min, apoi adaugam in oala. Adaugam si carnea si mai lasam la fiert 20 min. Intre timp fierbem pastele al dente dupa instructiuni ( eu am folosit lasagne) si le trecem sub un jet de apa rece. Cand sunt fierte legumele adaugam pastele si luam de pe foc. Lasam vreo 7-8 min, apoi batem galbenusurile cu smantana, subtiem cu putina ciorbica si adaugam in oala. Potrivim de sare , acrim cu lamaie sau otet si adaugam patrunjelul verde tocat.

Asta este tot! Pofta mare va doresc!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise