Ciorba de legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov potrivit
  • 1 păstrârnac potrivit
  • ½ ţelină micuţă
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 cartof măricel
  • 15 cm tijă praz
  • 150 g fasole verde congelată
  • 100 g mazăre congelată
  • suc de rosii
  • borş magic
  • ½ pătrunjel verde
  • cca 2 linguri leuştean congelat

Mod de preparare

Ceapa tocată mărunt, morcovul tocat şi tăiat rondele, păstârnacul tocat şi tăiat rondele, ţelina tocată mărunt şi ardeiul tocat le-am călit în puţin ulei, pentru câteva minute. Am adăugat şi prazul tăiat rondele şi am mai lăsat 1 minut. Am pus 1 litru apă caldă, completând treptat pana la 3 litri. Am potrivit de sare.

După 25 minute am pus dovlecelul şi cartoful tăiate cubuleţe, mazărea şi fasolea verde, şi am mai lăsat cca 20 minute.

Am pus sucul de roşii, iar la 5 minute am adaugat borşul şi am potrivit de sare.

După cca 2 minute am stins focul şi am adăugat pătrunjelul şi leuşteanul.

Am servit cu ardei iute-iute şi cu pâinică de casă.

Pentru cei care nu ţin post, se poate servi si cu smantână.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise