ciorba de legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 morcov,
  • l/2 felina,
  • 1 patrunjel,
  • 3 cepe,
  • 4 cartofi,
  • o mina de fasole verde,
  • 4-5 rosii,
  • 2 ardei,
  • 1 dovlecel, 1 vinata,
  • 1/4 varza,
  • 2 linguri unt sau margarina,
  • patrunjel verde, sare.

Mod de preparare

Tot zarzavatul se curata si se taie : ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul, varza si telina in fire subtiri, dovlecelul, vinata, cartofii in bucati, rosiile si ardeii in felii.

Se recomanda ca rosiile sa se opareasca si sa se curete de pielita.

Zarzavatul astfel taiat se sareaza si se inabuse cu unt, afara de cartofi, rosii si ardei. Cind zarzavatul s-a muiat, se adauga cartofii si apa rece si cind este aproape fiert, se adauga o parte din ardei si rosii, iar restul dat prin masina se adauga dupa ultimul clocot.

Se serveste cu patrunjel verde sau, dupa gust, se poate drege cu un galbenus de ou si smintina, iar inainte de a se servi la masa, se adauga zeama de lamiie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise