Ciorba de loboda rosie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -Loboda rosie =6 legaturi,
  • -2 cepe uscate,
  • -3 legaturi de ceapa verde,
  • -1 morcov,
  • -1 telina,
  • -1 litru de bors,
  • -6 cartofi medii,
  • -4 oua,
  • -100ml de ulei,
  • -sare,
  • -1 legatura de leustean.

Mod de preparare

Pornim de la achizitionarea celor necesare cu multa atentie si multa chibzuiala.

Le spalam si le asezam pe caprarii cu oarce grija si putin respect pentru munca noastra.Pregatim o oala pentru fiertura cam la 6 litri si poate sa fie si de 8 litri.

Tocam legumele din pamant si le aruncam in oala impreuna cu uleiul ca sa le carcalim si pe fata si pe spate ,pe o parte si pe alta ,cum le sade lor mai bine.

Adaugim de apa cam la jumatate de oala fara frica de alte cele si asteptam un clocot ,doua.Punem mana pe loboda , ceapa verde si partea groasa de la leustean, le ducem la tocator si cu un cutit bun de verdeata le facem felul si mergem cu ele la oala si le adaugam la fiert.

Frunzele de leustean le pastram pentru sfarsitul ciorbei.

Ouale ne vor fi de trebuinta la dresul ciorbei, asa ca le spalam, le spargem si le batem spuma.

Venim cu borsul si acrim dupa cum simtim nevoia, saram dupa plac iar dupa inca un sfert de ceas, oprim focul si dam oala deoparte la odihna. Turnam in fir oul batut si mestecam incet cu o lingura pentru a obtine flenduri cat mai mari. Mai exista si varianta in care la oul batut adaugam apa rece si asa vom drege aceasta ciorba.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise