Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -cap de miel,gat,coada,gambe
  • -2 morcovi mari
  • -1 pastarnac
  • -1 patrunjel
  • -1 radacina de telina mica
  • -2 legaturi de stevie sau macris
  • -2 fire de tarhon verde,sau o lingurita uscat
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura sau 1 Lingura leustean
  • -2 legaturi de ceapa verde
  • -300 ml smatana
  • -1 Lg faina
  • -zeama de la o lamaie mare,sau mai mult,dupa gust
  • -sare

Mod de preparare

-se fierbe carnea de miel,(eu am fiert0o la oala cu presiune)dupa ce a fiert, adaugam legumele radacinoase ,maruntite sau date pe razatoare si le fierbem si pe ele cam 15-20 de minute(la oala cu presiune sunt gata in 6 minute ).Carnea o scoatem,o dezosam,dupa ce s-a racit putin si o adaugam la loc in ciorba.

-smantana o amestecam cu faina sa nu se formeze cocoloase

-adaugam smantana ,stevia sau macrisul,ceapa verde,sarea si dam un clocot,dupa care inchidem focul si adaugam zeama de lamaie dupa gust,si verdeturile (patrunjel,leusten,tarhon )

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise